Archief Recepten

Terug

Archief (11 berichten)

 

 
29 mei 2012

Walnotenpesto

Maal de walnoten en pijnboompitten in de keukenmachine. Voeg de basilicum toe; maal het geheel nog eens; voeg de knoflook toe en maal nog een keer. Voeg nu beetje bij beetje de olie toe, terwijl de keukenmachine aanstaat. Schep af en toe - als de machine uitstaat - het mengsel van de kant weer terug naar ..

Lees dit artikel

2 mei 2012

MixMyMix salade

Laat de kerstomaatjes heel of snijd grote tomaten in stukjes of schijfjes. Snijd de komkommer ook in stukjes of schijfjes. Verwijder zaad en zaadlijsten uit de paprika en snijd de paprika in kleine stukjes. Snipper de bosui. Meng de gemengde sla, tomaten, komkommer, paprika en bosui in een slakom. Voeg azijn ..

Lees dit artikel

 
16 april 2012

Mueslikoekjes

Doe alle ingrediënten in een kom. Snijd de boter met twee messen in kleine stukjes. Kneed alle ingrediënten tot een samenhangende deegbal. Laat het deeg ongeveer 1 uur in de koelkast rusten. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Vet een bakplaat in met wat boter. Rol het deeg uit en steek er met behul..

Lees dit artikel

16 januari 2012

Gerstegruwel

Meng de gerstevlokken, de gedroogde vruchten en het kaneelstokje met het water en kook het geheel ongeveer een kwartier op een laag vuur. Haal het kaneelstokje eruit en voeg naar smaak nog wat honing, suiker of jam toe. Om te variëren kun je ook vruchtensap gebruiken in plaats van water. Hou er wel reken..

Lees dit artikel

 
12 juli 2011

Pecan pie

Verwarm de oven voor op 175°C. Klop de suiker, siroop, boter en vanille door de eieren. Schep de pecannoten door het mengsel heen en schenk het in de taartbodem. Bak de taart in ongeveer 50-55 minuten gaar en laat hem even afkoelen.

Lees dit artikel

14 juni 2011

Zuid-Amerikaanse koffie

Neem 4 koffiemokken of mooie smalle hoge koffieglazen. Zet lekker sterke koffie voor 4 personen. Klop de slagroom lobbig - al wel stevig maar nog niet echt stijf. Doe de chocolademelk in een kleine pan en voeg de kaneel en nootmuskaat toe. Verwarm de chocolademelk en klop deze met een kleine garde schuimig. V..

Lees dit artikel

 
14 juni 2011

Mueslibrood

Doe de broodmix in het bakblik van de broodbakmachine en voeg het water toe. Bak het brood volgens de gebruiksaanwijzing van de broodbakmachine. Ik doe de mueslimix in een speciaal bakje in het deksel van mijn broodbakmachine die de muesli automatisch aan het deeg toevoegt. Andere machines hebben een geluidss..

Lees dit artikel

7 april 2010

Chocolade - pecanscones

Verwarm de oven voor tot 180°C. Leg de pecannoten op een bakplaat en rooster ze 8-10 minuten, totdat ze lichtbruin en geurig zijn. Laat ze afkoelen, hak ze in stukjes en zet ze even aan de kant. Verhoog de temperatuur van de oven naar 200°C en leg twee lagen bakpapier op je bakplaat. Dit zorgt ervoor dat..

Lees dit artikel

 
25 januari 2011

Engadiner Notentaart

Vet een springvorm (24cm diameter) in met wat boter. Vermeng in een kom de bloem, 150 gram basterdsuiker, zout, vanillesuiker, citroenrasp en 1 ei. Voeg de boter toe en snijd deze met twee messen in kleine blokjes. Kneed alle ingrediënten tot een samenhangend deeg. Laat het deeg in de koelkast ongeveer 30 mi..

Lees dit artikel

3 mei 2010

Noten-chocolade mandjes

Hak of breek de noten in kleine stukjes. Dit gaat erg makkelijk door de noten in een plastic zak te stoppen en met een deegroller of lege wijnfles krachtig er overheen te rollen. Smelt intussen in een klein pannetje (op laag vuur) de boter samen met de poedersuiker en rum. Meng het gesmolten botermengsel met ..

Lees dit artikel

 
14 april 2010

Fruit- en notensalade

Snij de gedroogde vruchten in stukjes en week ze ongeveer 24 uur in een kom water in de koelkast. Hierdoor worden ze lekker zacht en zoet. Giet de volgende dag de geweekte vruchten af en laat ze goed uitlekken. Rooster de noten en zaden kort in een droge koekenpan en meng ze door de zuidvruchten. Snij tens..

Lees dit artikel

 

Zoeken

Downloads

Download gratis MixMyMix spullen om je computer op te vrolijken!

Bekijk alle downloads

Volg MixMyMix!

© 2010 - 2020 MixMyMix      Realisatie: Kostas van Ruitenbeek & Erwin Rietveld      Naar boven