7 april 2010

Chocolade - pecanscones

Scones komen oorspronkelijk uit het Verenigd Koninkrijk, maar zijn inmiddels op steeds meer plekken te verkrijgen. De traditionele scone is niet al te zoet en wordt gegeten met "clotted cream" (een soort slagroom) en jam. De versie hieronder is extra lekker met pecannoten en chocoladechips, die je gewoon als snackmix bij ons kunt bestellen.

Wat heb je nodig?

- 280 gram bloem
- 50 gram suiker
- een half zakje bakpoeder
- een snufje zout
- 1 eetlepel oploskoffie (optioneel)
- 110 gram boter
- 60 gram chocoladechips
- 50 gram pecannoten
- 2 eetlepels ahornsiroop
- 1 ei
- 160 ml karnemelk

Hoe ga je het maken?

Verwarm de oven voor tot 180°C. Leg de pecannoten op een bakplaat en rooster ze 8-10 minuten, totdat ze lichtbruin en geurig zijn. Laat ze afkoelen, hak ze in stukjes en zet ze even aan de kant.

Verhoog de temperatuur van de oven naar 200°C en leg twee lagen bakpapier op je bakplaat. Dit zorgt ervoor dat de onderkant van de scones niet te donker wordt.

Meng de bloem, suiker, bakpoeder, zout en oploskoffie in een grote schaal. Snij de boter in kleine blokjes en kneed het tot een grof, kruimelig deeg. Voeg de gehakte noten en de chocoladechips toe. Meng de karnemelk en de ahornsiroop in een aparte maatbeker en voeg het al mengend toe aan het deeg. Stop met kneden zodra het deeg van de juiste structuur is - overkneed het niet.

Bestrooi je aanrecht met wat bloem en kneed het deeg daarop nog een keer of vier. Vorm het deeg tot een cirkel van ongeveer 18 cm in doorsnede en 3.5 cm dik. Snijd deze cirkel in acht punten. Plaats de scones op het bakpapier en bestrijk ze met een beetje lostgeklopt ei.

Bak de scones gaar in ongeveer 18-20 minuten, of tot de bovenkant goudbruin is en er niets meer blijft kleven in het midden.

Variatie:
De mogelijkheden met scones zijn eindeloos. Probeer bijvoorbeeld eens scones met gedroogde cranberries en stukjes hazelnoot, of gevriesdroogd fruit. Als je een lekkere combinatie hebt gevonden, zouden we het graag van je horen!

© 2010 - 2020 MixMyMix

 

Je kunt niet reageren

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie plaatsen.
Log in als je al een gebruikersnaam hebt, of registreer je gratis!

Inloggen

Gebruikersnaam      
Wachtwoord     Klik hier als je je
wachtwoord bent vergeten
       

Zoeken in recepten

Archief

Poll

Wat vind je van Onze Mixen?

Geweldig! Dit is wat ik zocht!
Een erg leuke vernieuwing.
Ik vind het leuker om zelf te mixen.
Ik vind het aanbod nog wat weinig.
Ik zou het zelf niet gebruiken.
Wat is Onze Mixen?

Resultaten Stemmen

Volg MixMyMix!

© 2010 - 2020 MixMyMix      Realisatie: Kostas van Ruitenbeek & Erwin Rietveld      Naar boven