Zuid-Amerikaanse koffie

Probeer dit recept voor Zuid-Amerikaanse koffie eens uit. Neem als basis onze Honduras koffie voor een authentieke smaak. Gebruik bij voorkeur de Honduras Espresso en zet de koffie lekker sterk. Voor een extra opkikker kun je een half borrelglaasje Tequila aan je koffie toevoegen. Lekker als afsluiting van een maaltijd met bijvoorbeeld tortilla’s of chili con carne. Dit recept is voor 4 personen.
Wat heb je nodig?
- 4 koppen sterke hete koffie
- 8 theelepels bruine suiker of honing
- 250 ml chocolademelk
- ½ theelepel kaneel
- ½ theelepel nootmuskaat
- 1/8 liter slagroom
Eventueel: 4 (halve) borrelglaasjes Tequila
Hoe ga je het maken?
Neem 4 koffiemokken of mooie smalle hoge koffieglazen. Zet lekker sterke koffie voor 4 personen. Klop de slagroom lobbig - al wel stevig maar nog niet echt stijf. Doe de chocolademelk in een kleine pan en voeg de kaneel en nootmuskaat toe. Verwarm de chocolademelk en klop deze met een kleine garde schuimig. Vul de kopjes tot de helft met de hete koffie en voeg bruine suiker of honing toe naar smaak. Vul de kopjes aan met de schuimig geklopte hete chocolademelk en schenk er eventueel wat tequila bij. Garneer de koffie met een flinke toef slagroom en strooi er wat kaneelpoeder over. Drink smakelijk!
© 2010 - 2022 MixMyMix