Mueslikoekjes

Dit is een heerlijk basisrecept voor mueslikoekjes waar je oneindig mee kunt variëren. De hoeveelheden hieronder maken ongeveer 15 koekjes. Het is een heerlijk krokant gebakken tussendoortje.
Wat heb je nodig?
• 200 gram zelfrijzend bakmeel
• 100 gram MixMyMix muesli
• 100 gram bruine basterdsuiker
• 150 gram boter
• 1 lepel honing
• snufje zout
Hoe ga je het maken?
Doe alle ingrediënten in een kom. Snijd de boter met twee messen in kleine stukjes. Kneed alle ingrediënten tot een samenhangende deegbal. Laat het deeg ongeveer 1 uur in de koelkast rusten. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Vet een bakplaat in met wat boter. Rol het deeg uit en steek er met behulp van een glas rondjes uit. Leg de rondjes op de ingevette bakplaat en bak ze in ongeveer 15-20 minuten mooi lichtbruin en gaar. Laat de mueslikoekjes afkoelen.
Voor de durfal: hartige mueslikoekjes. Vervang de bruine basterdsuiker door 100 gram geraspte oude kaas. Bestrijk de koekjes voor het serveren met wat fruitjam die je pittig op smaak hebt gebracht met wat versgemalen peper en chilipoeder.
Laat ons jouw variatie op dit recept weten via: What's your taste?
© 2010 - 2022 MixMyMix