Noten-chocolade mandjes

Deze heerlijke snack komt oorspronkelijk uit Tsjechiƫ en wordt daar vooral met Kerst gegeten. Wij vonden ze zo lekker dat we geen half jaar meer wilden wachten en delen het recept nu alvast.
Wat heb je nodig?
voor ongeveer 30 stuks
- 100 g gemengde noten
- 50 g roomboter
- 100 g poedersuiker
- 3 eetlepels rum (optioneel)
- 200 g pure chocolade
- scheutje melk
- gedroogd fruit ter garnering (cranberries, abrikozen of rozijnen)
- kleine papieren bakjes, zoals voor petit-fours.
Hoe ga je het maken?
Hak of breek de noten in kleine stukjes. Dit gaat erg makkelijk door de noten in een plastic zak te stoppen en met een deegroller of lege wijnfles krachtig er overheen te rollen. Smelt intussen in een klein pannetje (op laag vuur) de boter samen met de poedersuiker en rum. Meng het gesmolten botermengsel met de gemalen noten zodat het aan elkaar kleeft. Schep de papieren bakjes ongeveer halfvol met het notenmengsel en zet het even aan de kant.
Smelt de chocolade au bain marie en roer er een klein beetje melk doorheen. Pas op dat je er niet te veel doorheen doet, want dan stolt de chocolade niet meer. Giet de gesmolten chocolade voorzichtig over het notenmengsel. Voordat de chocolade stolt, kun je het nog versieren met wat noten of vruchten.
© 2010 - 2022 MixMyMix