25 januari 2011

Engadiner Notentaart

Een paar jaar geleden werkte ik op zaterdag als hulpje bij de plaatselijke banketbakker. Hij had tijdens zijn opleiding stage gelopen bij een beroemde bakker in Zwitserland en zijn specialiteit was Engadiner Nusstorte (notentaart). Hieronder vind je de MixMyMix variant op deze heerlijke taart.

Wat heb je nodig?

• 350 gram bloem
• 300 gram witte basterdsuiker
• 1 zakje vanillesuiker
• 2 theelepels citroenrasp
• 2 eieren
• 225 g koude boter
• 200 gram MixMyMix gemengde noten of gehakte noten (bijvoorbeeld een mix van hazelnoten, walnoten en amandelen)
• 2 eetlepels vloeibare honing
• 250 ml slagroom
• snufje zout

Hoe ga je het maken?

Vet een springvorm (24cm diameter) in met wat boter. Vermeng in een kom de bloem, 150 gram basterdsuiker, zout, vanillesuiker, citroenrasp en 1 ei. Voeg de boter toe en snijd deze met twee messen in kleine blokjes. Kneed alle ingrediënten tot een samenhangend deeg. Laat het deeg in de koelkast ongeveer 30 minuten rusten. Bestuif het aanrecht met wat bloem. Rol tweederde deel van het deeg uit tot een ronde lap van ongeveer 27 cm doorsnee. Bekleed de springvorm hiermee. Duw de deegranden goed omhoog in de springvorm. Rol de rest van het deeg uit tot een lap van 24 cm doorsnee.

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Als je gemengde hele noten hebt, hak deze dan grof. Verwarm de rest van de basterdsuiker in een pan met dikke bodem op laag vuur tot de suiker smelt en lichtbruin kleurt. Roer honing, slagroom en gehakte noten erdoor. Blijf roeren tot een dik mengsel ontstaat. Verdeel het mengsel over de deegbodem in de springvorm. Dek het mengsel af met de deeglap en druk de lap vast op de opstaande randen van de deegbodem. Gebruik eventueel een vork om de deeglap mooi gelijkmatig op de deegrand vast te duwen. Prik met de vork enkele gaten in de deeglap. Klop het tweede ei los en bestrijk de bovenkant van het deeg hiermee. Plaats de springvorm in het midden van de oven en bak de Engadiner notentaart in ongeveer 40 minuten goudbruin. Laat de taart in de vorm afkoelen. Snijd de taart in kleine punten.

Wat is jouw variant? Laat het weten via: What's your taste?

© 2010 - 2020 MixMyMix

 

Je kunt niet reageren

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie plaatsen.
Log in als je al een gebruikersnaam hebt, of registreer je gratis!

Inloggen

Gebruikersnaam      
Wachtwoord     Klik hier als je je
wachtwoord bent vergeten
       

Zoeken in recepten

Archief

Poll

Wat vind je van Onze Mixen?

Geweldig! Dit is wat ik zocht!
Een erg leuke vernieuwing.
Ik vind het leuker om zelf te mixen.
Ik vind het aanbod nog wat weinig.
Ik zou het zelf niet gebruiken.
Wat is Onze Mixen?

Resultaten Stemmen

Volg MixMyMix!

© 2010 - 2020 MixMyMix      Realisatie: Kostas van Ruitenbeek & Erwin Rietveld      Naar boven