Walnotenpesto

Pesto is een overheerlijk, veelzijdig ingrediƫnt. Je kan een eenvoudige pasta maken met een pesto-roomsaus, maar het is ook erg lekker als aperitief op een toastje.
De pesto blijft ongeveer een week goed als je het goed afdekt en in de koellkast bewaart.
Wat heb je nodig?
- 3 flinke tenen knoflook
- 125 ml olijfolie
- een fllinke handvol verse basilicumblaadjes
- een klein handje peterselieblaadjes
- 75 gram walnoten
- 50 gram pijnboompitten
- 100 gram Parmezaanse kaas, grof geraspt
- een snufje zout een peper.
- een keukenmachine
Hoe ga je het maken?
Maal de walnoten en pijnboompitten in de keukenmachine. Voeg de basilicum toe; maal het geheel nog eens; voeg de knoflook toe en maal nog een keer.
Voeg nu beetje bij beetje de olie toe, terwijl de keukenmachine aanstaat. Schep af en toe - als de machine uitstaat - het mengsel van de kant weer terug naar het midden. Voeg als laatste de Parmezaanse kaas toe en meng het geheel nog een keer goed door en breng op smaak met zout en peper.
Tip:
Als je de pesto langer wilt bewaren, vries het dan in voordat je de kaas toevoegt. Je hoeft het dan alleen te ontdooien en de Parmezaanse kaas toe te voegen voordat je kakelverse pesto hebt.
Variatie:
Probeer eens andere noten voor een minder traditionele pesto. Wat dacht je van amandelen of hazelnoten? Zorg wel dat je een ongezouten (en het liefst ook geblancheerde) noot kiest, want dat is veel lekkerder.
© 2010 - 2022 MixMyMix