14 juni 2011

Mueslibrood

Ik ben een echte broodbakker, maar wel met behulp van mijn broodbakmachine. Ik bak elke dag vers brood en leef me in het weekend graag uit met allerlei lekkere variaties. Een van mijn favorieten is mueslibrood. Dat smaakt telkens weer anders doordat ik een andere mueslimix toevoeg. Dit recept is voor een brood van circa 800- 900 gram.

Wat heb je nodig?

- 450 gram kant-en-klare broodmix (wit, lichtbruin, volkoren: wat jij lekker vindt)
- 300 ml koud water
- 75 -100 gram MixMyMix Mueslimix (elke mix is lekker)

Hoe ga je het maken?

Doe de broodmix in het bakblik van de broodbakmachine en voeg het water toe. Bak het brood volgens de gebruiksaanwijzing van de broodbakmachine. Ik doe de mueslimix in een speciaal bakje in het deksel van mijn broodbakmachine die de muesli automatisch aan het deeg toevoegt. Andere machines hebben een geluidssignaal dat aangeeft wanneer je de muesli moet toevoegen. Ik gebruik eigenlijk altijd de snelbakstand (bake rapid) waardoor het brood in ongeveer 2 uur klaar is. Stort het brood als het klaar is op een rooster en laat het afkoelen.

Variatie 1: Voeg een ruime theelepel kaneelpoeder toe aan de broodmix. Gebruik een mueslimix met lekker veel gedroogde appelstukjes en cranberry's .

Variatie 2: Voor een extra gevuld mueslibrood maak ik alleen het deeg met de broodbakmachine (dough only, ongeveer 45 minuten). Bestuif het aanrecht met wat bloem, neem het deeg uit het bakblik en rol het deeg uit tot een grote lap. Strooi een handje mueslimix over het deeg en vouw het deeg dubbel. Rol deze dikke lap weer uit, strooi weer een handje mueslimix erover, vouw de lap weer dubbel. Herhaal deze handelingen totdat je totaal ongeveer 200 gram mueslimix toegevoegd hebt. Vet een bakplaat in met wat boter en bestuif de bakplaat met bloem. Verwarm de oven voor op ongeveer 40-50° Celsius. Rol het gevulde deeg losjes op en plaats het op de bakplaat. Plaats deze in de oven en laat het deeg ongeveer 40 minuten rijzen. Neem de bakplaat uit de oven en verwarm de oven tot 225° Celsius. Klop een ei los, bestrijk de bovenkant van het deeg ermee en strooi er wat muesli over. Plaats het deeg in de oven en bak het in ongeveer 25 minuten gaar en goudbruin. Kijk na ongeveer een kwartier of de bovenkant van het brood niet te donker wordt. Is dit het geval, dek de bovenkant dan af met aluminiumfolie.

Wat is jouw variatie? Laat het weten via What’s your taste?

© 2010 - 2022 MixMyMix

 

Je kunt niet reageren

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie plaatsen.
Log in als je al een gebruikersnaam hebt, of registreer je gratis!

Inloggen

Gebruikersnaam      
Wachtwoord     Klik hier als je je
wachtwoord bent vergeten
       

Zoeken in recepten

Archief

Poll

Wat vind je van Onze Mixen?

Geweldig! Dit is wat ik zocht!
Een erg leuke vernieuwing.
Ik vind het leuker om zelf te mixen.
Ik vind het aanbod nog wat weinig.
Ik zou het zelf niet gebruiken.
Wat is Onze Mixen?

Resultaten Stemmen

Volg MixMyMix!

© 2010 - 2022 MixMyMix      Realisatie: Kostas van Ruitenbeek & Erwin Rietveld      Naar boven