14 juni 2011

Afslanken met MixMyMix

Iedereen heeft wel eens van die dagen dat de broek opeens te strak lijkt te zitten. Gelukkig hoeft dat niet meer te betekenen dat je alles wat lekker is moet laten staan. Deze special geeft je een aantal tips om helemaal klaar te zijn voor de komende zomer.

Waar moet ik op letten?
Natuurlijk is het belangrijk om regelmatig te sporten, maar het belang van goed eten wordt vaak onderschat. Veel mensen denken namelijk dat je afvalt door weinig te eten. Het tegendeel is waar, want als je te weinig energie binnenkrijgt, wil je lichaam extra vet opslaan om de "voedselschaarste" heelhuids door te komen. Natuurlijk is te veel eten ook niet goed, en daarom is het de kunst om jezelf een gezond eetpatroon aan te wennen. Dat betekent natuurlijk niet dat je nooit meer chocola mag eten of cola mag drinken, maar juist dat je eet wat je lekker vindt - maar met mate en als onderdeel van een gebalanceerd dieet.

Eetpatroon
Je kunt rekening houden met je lichaam door een regelmatig eetpatroon aan te houden. Probeer alle maaltijden altijd ongeveer om dezelfde tijd te eten, want dan kan je lichaam alles een stuk beter verteren. Hou verder ook de verschillende fasen van de dag in je achterhoofd en pas je eetgedrag daar op aan.

Stevig ontbijten
Waarschijnlijk heb je het al vaak gehoord, maar het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Tijdens het ontbijt komt je stofwisseling op gang. Je lichaam krijgt dan een seintje dat de dag begint en je energie gaat verbruiken. Wanneer je ’s morgens goed eet, zul je merken dat je de hele dag door fitter bent en je minder behoefte hebt aan tussendoortjes. Probeer daarom in de ochtend genoeg voedzaam eten binnen te krijgen, zoals fruit, een graanontbijt, muesli of bruin brood. Vooral de variatie is belangrijk, omdat dat het voor jezelf ook leuk houdt. Meer over ontbijt vind je in onze Ontbijtpret special.

Voedzaam middagmaal
De lunch is bij uitstek geschikt om je door een mogelijke middagdip heen te werken. Een lekkere (fruit)salade of een paar broodjes zorgt ervoor dat je er weer tegenaan kan. Maak bijvoorbeeld eens zelf brood met de hand of een broodbakmachine. Varieer een beetje met de ingrediënten om het lekker te houden, voeg bijvoorbeeld eens walnoten toe of hazelnoten. Na één of twee sneeën van je zelfgemaakte brood kan je zeker even vooruit.

Namiddag ligt op de loer
Het gevaarlijkste moment van de dag is de namiddag. Je krijgt net weer wat trek maar moet eigenlijk wachten tot het avondeten. Je kan natuurlijk best een lekkere snack eten, maar zorg dat je jezelf wel in bedwang houdt. Neem bijvoorbeeld een hand noten, of studentenhaver. Dat is lekker, gezond en zorgt voor die extra energie en concentratie die je nodig hebt tot het avondmaal.

Gevarieerd avondmaal
Het avondeten is natuurlijk ook niet onbelangrijk, want het houdt je de rest van de avond in vorm. Omdat er zo veel verschillende mogelijkheden zijn voor avondeten, kun je hier lekker in variëren. Probeer wel altijd een flinke hoeveelheid groenten te eten. Een stukje vlees mag natuurlijk ook, maar probeer eens een paar dagen in de week (goed gevangen) vis of vegetarisch te eten.

Wat moet je wel of niet eten?
Het is natuurlijk helemaal aan jou om te bepalen wat je laat staan, maar realiseer je dat als je echt wilt afvallen het verstandig is om de meest calorierijke producten te vervangen door magere varianten. Wij kunnen je niet opdragen wat je wel of niet mag eten, maar gelukkig staan bij al onze ingrediënten de voedingswaarden aangegeven, zodat je zelf een overwogen keuze kunt maken.

Lees de tips en tactieken van anderen en probeer je eigen ideale ‘dieet’-mix samen te stellen. Laat in de reacties of via What’s your taste weten welke zelfgemaakte mix jou op het rechte pad houdt! Samen vinden we de ideale oplossing om fit te worden en te blijven!

© 2010 - 2022 MixMyMix

 

Je kunt niet reageren

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie plaatsen.
Log in als je al een gebruikersnaam hebt, of registreer je gratis!

Inloggen

Gebruikersnaam      
Wachtwoord     Klik hier als je je
wachtwoord bent vergeten
       
© 2010 - 2022 MixMyMix      Realisatie: Kostas van Ruitenbeek & Erwin Rietveld      Naar boven